Odbojkaši Vojvodine posle osvajanja Super Kupa (OSSRB)
Odbojkaši Vojvodine posle osvajanja Super Kupa (OSSRB)

Mehić treći mandat u Vojvodini započeo trofejom: Najlepše je kad sam kod kuće

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.10.21. | 18:03

„Dobra stvar je što je trener Slobodan Boškan igrao na poziciji primača, pa može da mi pomogne kod nekih finesi“, rekao je za Mozzart sport odbojkaš novosadskog tima

Odlazio je David Mehić (24) u Francusku, pa u Poljsku, ali se oba puta vraćao u Novi Sad. Srce je mladog primača servisa ovog leta ponovo povuklo ka Vojvodini, pa je prošle nedelje započeo treći mandat u dresu novosadskog kluba. I to veoma uspešno.

Prvo je stigla pobeda protiv Metalca na otvaranju domaćeg prvenstva (3:1), a onda i trofej u Super Kupu posle trijumfa protiv Ribnice u Kraljevu (3:1).

Izabrane vesti

To je trofej koji ima najmanji značaj, ali naravno da je bolje da se osvoji i da sezona počne sa njim, a ne porazom. Ribnica se potrudila da to organizuje kako treba, bila je lepa atmosfera, drago mi je što smo uspeli da preokrenemo posle izgubljenog prvog seta“, kaže u razgovoru za Mozzart sport jutro posle osvajanja Super Kupa David Mehić. „Kod nas ima mnogo novih igrača, upoznali smo se tokom priprema, ali naravno da u igri još to nije to. Kako vreme bude prolazilo sigurno da ćemo samo napredovati“.

Vojvodina je i ove sezone skockala tim za najveće domete – žele da osvoje prvenstvo i Kup, a u Ligi šampiona da pokušaju da prođu grupnu fazu. Boriće se sa Berlinom, Zenitom i jednom ekipom iz kvalifikacija.

U Ligi šampiona defintivno nema lakih protivnika. Evropsko takmičenje je naš prioritet, naravno uz domaće prvenstvo. Očekujem da će biti dobri mečevi, mi smo veoma motivisani da pokažemo da možemo da se nosimo sa tim ekipama. Jedva čekamo da počne. Igrali smo jak pripremni turnir kod nas u Novom Sadu i tu smo videli koliko možemo protiv Fridrihshafena, koji je redovan učesnik Lige šampiona“.

Tokom prethodne sezone Mehić je bio član poljske Politehnike Lublin zajedno sa Nevenom Majstorovićem. Osvojili su Prvu ligu i plasirali se u najviši rang takmičenja. Ali, obojica nisu ostali tamo, Mehić je stigao u Vojvodinu, a Majstorović u Radnički iz Kragujevca.

Bili smo sve vreme u kontaktu i onda sam u jednom trenutku odlučio da se vratim drugi put. Novi Sad je moj grad, igra se grupna faza Lige šampiona, poklopile su se sve kockice. Meni je kod kuće najlepše“.

Naglasio je da je i u Poljskoj tokom cele prethodne sezone uživao, bez obzira na to što se igrala u drugačijim uslovima.

Jedino što nije bilo super jeste činjenica da nisam uživao igrajući pred punom halom u zemlji odbojke. Zbog korone nije moglo to da se desi, ali biće valjda prilike u budućnosti... Kad to ostavim sa strane, sve ostalo mi je bilo veoma prijatno. Poljaci vole sport, odbojku posebno – prepoznaju te na ulici, slikaju se... Glavna stvar koja je drugačije u odnosu kad igraš ovde jeste to što su očekivanja od stranaca baš velika“.

Novosadska Vojvodina je u seriji od pet trofeja u domaćem prvenstvu, sada će krenuti u napad na šesti, a svi ostali će pokušati da ih skinu sa trona.

Još je rano reći koje će se tu ekipe izdvojiti. Ali, kad prođe nekoliko kola pokazaće se na terenu ko su glavni favoriti za vrh. Mi znamo da će svi protiv nas igrati sa 200 odsto, ali i to je motiv više za nas, da dokažemo sebi da možemo da odolimo svim napadima. Prvo kolo smo igrali u Milanovcu, baš je bilo lepo. Dobra atmosfera, publika koja voli odbojku... Sećam se još u mlađim kategorijama da je bilo zanimljivo igrati kod njih. Drago mi je što je Super liga stigla u Milanovac“.

Njegov tim igra i meč drugog kola na gostujućem terenu protiv Crvene zvezde u nedelju na Banjici. Tek će 15. oktobra imati premijeru kod kuće protiv Partizana u reprizi prošlosezonskog finala plej-ofa.

Nadam se da će publika biti dozvoljena u Spensu, da će biti povoljna epidemiološka situacija. Novi Sad je grad odbojke, grad sporta, tako da će biti zanimljivo. Verujem da će gledaoci uživati u kvalitetnim predstavama“.

Mehić je u dresu Vojvodine već tri puta osvajao prvenstvo Srbije, radovao se trofejima i u Kupu i Superkupu. Ambicije kluba se nisu promenile u odnosu na njegova prva dva mandata, ali trener i ekipe jesu.

Poznajem od ranije Slobodana Boškana, bio je u klubu dok sam igrao, samo što nije bio na trenerskoj poziciji. Prednost za mene je to što je igrao na poziciji primača servisa, baš kao i ja, pa može da mi pomogne kod nekih finesi. Znači mi kad pored terena mogu da čujem prave reči, koje mi podignu samopouzdanje i promene sve“, zaključio je David Mehić



tagovi

David MehićOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara